Vad är Omnichannel och varför är det viktigt?

Idag förväntar sig era kunder att ni är närvarande i alla kanaler (omni = alla), både digitalt och analogt så att de kan handla från er oavsett plats och tid på dygnet. Som kund vill man mötas av samma utbud, priser, leverans- och betalsätt oavsett kanal - vare sig det är i e-handeln eller butiken du befinner dig i.

Omnichannel handlar alltså om att sätta kunderna i centrum genom att erbjuda en sömlös och kanalöverskridande köpupplevelse som hjälper dem att handla från er på ett enklare sätt.

Vårt förhållningssätt till Omnichannel

Omnichannel är alltså ingen IT-fråga i grunden. Och för våra kunder handlar det främst om att lära känna sina egna kund. Vem är hon, hur ser hennes liv ut och hur vill hon handla från er?

Med er kunskap om kunderna, kan vi implementera rätt teknik som möjliggör smidiga betalningar, attraktiva erbjudanden och enkla leveranser för dem - oavsett köpkanal. Det ger en bättre köpupplevelse som ökar försäljningenoch kundnöjdheten. Bäst av allt är att all data är samlat i ett och samma system så att hanteringen blir smidig för er.

För att våra strategier ska landa rätt så är vi noga med att följa de senaste handelstrenderna. Det ger oss tillräckligt med kunskap för att ge er rekommenationer kring  Omnichannel. Så att ni får en bättre helhetsbild av konceptet och en idé om hur man arbetar kanalöverskridande på bästa sätt.

Kom igång med Omnichannel

Låt era kunder handla från er oavsett kanal. Vi hjälper er att sätta upp en Omnichannel-struktur för er organisation. Kontakta oss så ger vi er tips på hur ni ska tänka för att ta nästa steg.